Afscheid kinderen

Dit jaar wordt Wereldlichtjesdag op 9 december 2018 om 18.30 uur op Fort Altena in Sleeuwijk/Werkendam gehouden. Dit is een herdenkingsdienst voor (groot)ouders/naaste familie van overleden kinderen. Wanneer, hoe en waar het overlijden heeft plaats gevonden, maakt geen verschil. www.wereldlichtjesdagheusdenaltena.nl

      20141214_163436

Als u onverhoopt te maken krijgt met de dood van uw (ongeboren) kindje, belandt u in een rollercoaster van emoties en verplichtingen. Er moeten in korte tijd veel beslissingen worden genomen over zaken waar u totaal niet bekend mee bent.

Helaas kan ik het verdriet niet voor u verminderen, ik kan echter wel enkele handvatten geven om de uitvaart van uw kindje zo goed mogelijk te laten verlopen. Want er is niets zo erg dan over een tijdje te denken: Had ik maar… Een mooie uitvaart voor uw kindje, precies in het verlengde van hoe hij of zij was, is een goed begin van de rouwverwerking. Dit afscheid kunt u nooit meer over doen.

Wanneer ik de uitvaart rondom een kind(je) begeleid, zal ik dat doen voor een aannametarief van € 1.500,00. Wilt u dat ik alleen ter ondersteuning langs kom en de opbaring begeleid, dan zullen we een aantal uren overeenkomen a € 75,00/uur en een duidelijke taakomschrijving maken voor hetgeen ik verantwoordelijk ben.

Links:

www.lievekus.nl

Speciaal ontworpen en met de hand vervaardigde vilten coconnen. Bestemd voor het afscheid nemen van een prematuur kindje / baby, in plaats van het bekende kistje of mandje.

www.kindermandjes.nl

www.lieve-engeltjes.nl

Ervaringen van ouders met overleden kinderen.

www.kleinevlinder.nl

Kleine vlinder heeft mooie, lieve mandjes en ledikantkistjes met bijpassende kleertjes die kunnen bijdragen aan een liefdevol afscheid.

www.rosevandenhurk.nl

Rose is een beeldend kunstenaar en gespecialiseerd in het maken van gedenkmonumenten.