Altijd bereikbaar zijn

24/7 bereikbaar zijn heeft meer consequenties dan alleen altijd je telefoon op zak moeten hebben. In de bioscoop, in de badkamer, tijdens een etentje of op een verjaardag ligt mijn mobiel in mijn gezichtsveld en ook ’s nachts ligt hij naast mijn bed. Gelukkig slaap ik goed en ben ik bij het eerste geluidje al wakker. Even een cocktail of rosé drinken komt zelden voor, want als ik gebeld word, moet ik direct in de auto kunnen stappen. Bereikbaarheid is ook iets om bij stil te staan als ik bijvoorbeeld een massage gepland heb of een paar dagen weg. Dan moet ik zorgen dat ik mijn vervanging goed geregeld heb. Gelukkig ben ik zelden ziek. In de afgelopen 2 jaar zijn mijn beide ouders overleden en waar ik bij mijn vader nog de begrafenis van iemand de volgende dag zelf heb geregeld , heb ik bij mijn moeder alles direct neergelegd. Ook al weet je bij het starten van een eigen bedrijf dat 24/7 bereikbaarheid een must is, in de praktijk is het toch wel wennen. Ik ervaar het na ruim 5,5 jaar niet meer als een probleem, het is een gegeven en ook mijn gezin weet dat.
Wanneer ik meerdere opdrachten tegelijk heb, hebben de nabestaanden recht op dezelfde aandacht als wanneer ik het rustig heb. Dat betekent dat ik harder moet lopen. Dat kan zwaar zijn, maar het hoort er gewoon af en toe bij.