Opbaringskosten

Tijdens de laatste verzorging wordt de overledene gewassen, aangekleed en opgebaard. Directe nabestaanden kunnen hierbij aanwezig zijn en de overledene geheel of gedeeltelijk zelf mee verzorgen.

Opbaren
Een overledene kan thuis op bed, op een opbaarplank of in een kist
opgebaard worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een bed- of een kistkoeling. Deze huurt men per periode voor 150 euro bij een bedopbaring. Wanneer de opbaring in een kist plaatsvindt komt er 50 euro bij voor de huur van schragen en rok om kist. Een voordeel van thuis opbaren is dat men op elk moment in de vertrouwde omgeving bij de overledene kan zijn. Bij een thuis opbaring komen wij elke dag langs om te controleren of de opbaring goed verloopt.

Wanneer thuis opbaren niet mogelijk of wenselijk is kunt u uw dierbare laten overbrengen naar afscheidshuis Authena in Sleeuwijk. Afscheid nemen in huiselijke sfeer. Er is een 24 uurs opbaarruimte aanwezig, zodat u een sleutel mee naar huis krijgt en op elk gewenst moment naar uw dierbare overledene toe kan gaan. Vanaf eind 2017 is er een 24-uurs rouwkamer beschikbaar bij Monieks Uitvaartverzorging.

authena1     authena2

Een overledene kan ook gebalsemd worden, dit noemt men thanatopraxie. Het lichaam wordt geconserveerd, waardoor koeling niet nodig is. Het lichaam behoudt zijn kleur, is wat slapper en langer thuis te houden, zodat eventuele familie die van ver weg moeten komen meer tijd hebben om terug te komen. Balseming kost ongeveer 500 euro en kan thuis uitgevoerd worden.

< Terug naar vorige pagina